• Lage verzendkosten
  • Zeer brede collectie
  • Staat het niet op de website, mail ons

Missie en Visie

Mission statement

 

Missie

Werkman Oost is sinds 1938 actief als leverancier van bedrijfskleding. Vroeger betrof dit vooral traditionele bedrijfskleding, echter na een strategische koerswijziging in 1995 is het bedrijf uitgegroeid tot een entiteit op het gebied van high-end safety clothing en persoonlijke beschermingsmiddelen. Werkman Oost wil niet zomaar een leverancier voor u zijn, maar juist een partner waarbij onze jarenlange ervaring en expertise van toegevoegde waarde is voor uw organisatie.

 

Een halve eeuw geleden nog alleen in de regio actief. Inmiddels beleveren onze relaties in meer dan 20 landen, het merendeel van onze producten kent echter zijn bestemming in Nederland of in de aan ons omringende landen.

 

Kernwaarde

We faciliteren veiligheid en bescherming, zonder concessies. We doen dit met aandacht daadkracht en passie, zijn betrokken, werken graag samen, hebben een no-nonsense mentaliteit. En dit alles met aandacht voor het milieu, duurzame fabricage/verwerking/recycling en goed rentmeesterschap.

 

 

Producten en diensten

Ons producten gamma wordt gekenmerkt door een brede range A-merken, waarvan de fabrikanten overwegend van noord Europese origine zijn. De keuze van ons productenaanbod wordt in belangrijke mate bepaald door of ze onze waarde onderschrijven. Denk hierbij aan: veilig, duurzaam, kwaliteit, representatief en comfort.

Door het bescheiden formaat van de onderneming en de korte lijnen met onze opdrachtgevers, zijn wij in staat om signalen van de werkvloer te vertalen in doelgerichte oplossingen. Hierdoor is Werkman Oost onder de merknaam Zintex© eigen producten gaan ontwikkelen, waarbij we snel tot innovatieve oplossingen kunnen komen. Met name door veiligheidsvraagstukken uit de glasindustrie is Werkman Oost uitgegroeid tot marktleider in snijbestendige-kleding, handschoenen en armbeschermers. Een trotse koploperspositie die we dan ook niet graag afstaan, het verder perfectioneren van onze unieke Zintex productlijn is daarom een doorgaand proces.

 

Werkterrein

Werkman Oost heeft een focus op drie belangrijke sectoren binnen haar werkterrein, dit zijn Bouw en Infra, Industrie en Petrochemie. Ook zijn we al sinds de start van de onderneming hofleverancier voor een aantal grote spelers in de zorgsector. Binnen onze focus groups kan Werkman Oost op het gebied van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) algemeen beschouwd worden als “de best gesorteerde en meest kundige specialist van Nederland”

 

 

Visie

Gelet op de alom gedeelde wens tot daadwerkelijke verduurzamen, verwachten wij dat fabrikanten in de komende jaren veel nieuwe “groene” technieken introduceren. Deze ontwikkeling zal onherroepelijk leiden tot andere concurrentieverhoudingen en wetgeving. Werkman Oost zal daarom sterk inzetten op een assortiment, waarvan de fabrikanten een voortrekkersrol innemen op gebied van verduurzaming door innovatie. De komende periode zal Werkman Oost sterk inzetten op de ontwikkeling van een “groene” productenlijn.

 

Behalve dat Werkman Oost bedrijven ondersteunt bij maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn we ons ook bewust van de eigen verantwoordelijkheden. Jaarlijks herdefiniëren we onze processen en doelstellingen al onderdeel van ons ISO 9001 programma.  Werkman Oost hoopt de komende jaren haar doelstellingen op vele punten aan te kunnen scherpen.

 

Werkman Oost zal de koploperspositie die we thans hebben op het gebied van snijbestendige kleding en beschermingsmiddelen ook in de toekomst behouden.

 

 

Werkman Oost - sales desk: +31-(0)183-699613
Bereikbaar maandag t/m vrijdag: 08.00-17.00 uur